Låt barnen skapa med lakansväv

Lakansväv är kanske det mest allsidiga och användbara tyget som finns att få tag på. Det är också ett perfekt tyg för barn och nybörjare att börja sy i. Här berättar vi varför det är perfekt till barnens fösta sömnadsprojekt.

Priset

Priset är såklart en stor anledning till att lakansväv passar bra till ungarnas kreativa projekt. Du lämnar inte gärna det dyra fintyget i händerna på oerfarna små sömmerskor, för du vet att hälften av tyget kommer att hamna i soptunnan. Lakansväv är däremot såpas prisvärt att barnen kan härja fritt bakom symaskinen och utveckla sin kreativitet.

Lätt att sy

Lakansväv är även perfekt som nybörjartyg då det är enkelt och behändigt att sy i och hantera. Tyget är enkelt att nåla och klippa i och det är stabilt att hålla i när du syr. Detta till skillnad från många elastiska tyger som drar sig och glider isär när du klipper och syr i det. När resultatet blir bra blir det desto roligare att sy, barnens självförtroende stärks och den nya erfarenheten lockar till nya kreativa projekt.

Många möjligheter

Lakansväv finns i en mängd olika färger och de går också att kombinera på alla tänkbara vis, till exempel till kuddarna, pennskrinen eller vid lappteknik. Enfärgat vit lakansväv är också perfekt när du vill måla eller trycka med textilfärg, vilket ganska ofta slutar med stora mängder av tyg som hamnar i soptunnan. Enfärgad lakansväv kan också kombineras med lite finare mönstrade tyger och till exempel användas till foder.

Varför inte låta barnen fritt utveckla sina kreativa sidor. Det kommer de ha hjälp av i många sammanhang i sitt liv. Bra lakansväv i en mängd olika färger och av god kvalitet hittar du till exempel på rosahuset.com. Där kan du även köpa tillbehör och andra fina tyger som du kan kombinera med lakansväven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *