Smygbrädor löser problemet med glapp

Har du problem med att det glappar mellan golv och vägg? Smygbrädor kan hjälpa till att få bort oönskade glipor i ditt hus. Dessa smarta brädor kan du få tag på hos EB Hedlund & CO i Dala-Floda i Dalarna.

Smygbrädor – vad är det?

För den som inte är insatt i snickeritermer och liknande kan smygbrädor låta som ett märkligt ord. Vad är det för smygande kring en bräda? Ett annat ord för smygbräda är salningslist, och salning innebär att man gör en snygg övergång mellan exempelvis fönster och vägg, eller golv och vägg med en speciell list. Ja, nu börjar du nog förstå vad smygbräda innebär. Det är helt enkelt en bräda som är till för att göra snygga övergångar i skarvar.

Hur många glapp har du i ditt hem?

För den som har köpt ett gammalt hus är det en del av charmen med att det är lite snett och vint här och var. Men samtidigt vill du få ett snyggt och välinrett hem, och då finns det lösningar som salningslist eller smygbräda. Har du gått runt och tittat i ditt hem hur det ser ut? Kanske har du ett nyare hus som också har glipor, för speciellt i timmerhus kan väggarna röra sig lite med tiden. Och skarvar syns mellan tak och vägg till exempel.

EB Hedlund & CO hjälper dig

Smygbrädor är en specialitet hos EB Hedlund & CO. Detta dalaföretag, som säljer olika former av lister och listverk, hjälper till med såväl standardlösningar som specialbeställningar. Deras smygbräda tillverkas i målad MDF, men om det finns andra önskemål hjälper företaget till med detta. Du kommer i kontakt med EB Hedlund & CO via deras hemsida, som finns här.

Smygbrädor täcker glappen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *