Tyger för barnkläder

 

Att sy barnkläder är populärt av många olika anledningar. Dels är det ett bra sätt att träna att sy klädesplagg och detaljer utan att man behöver slösa stora tygstycken när det inte går som man vill. När man syr barnkläder kan man också ta ut svängarna och vara lite mer kreativ eftersom barnkläder är mer tillåtande än vuxenkläder. Men framför allt så är det ett sätt att ägna tid och omsorg till dem som betyder mest, de små barnen. Här tipsar vi om bra tyger till barnkläder.

Trikå

Tyger i trikå är de allra vanligaste tygerna när man syr till barn, något som inte är så konstigt. Trikå är mjukt mot huden och dess elastiska egenskaper gör att barnen kan röra sig obehindrat utan att det skär in och skaver. Trikå är lätt att kombinera med muddväv och snedslå i jersey för att skapa sköna kläder för barnen att leka i. Det går också utmärkt att trycka på tyger i trikå och därför finns det ett enormt utbud av roliga och coola motiv för barn på trikå.

Bomullstyg

Klassiskt vävd bomull är också ett populärt tyger att använda när man ska sy till de små. Bomull är ett naturmaterial som andas bra, vilket känns bra att använda mot känslig barnhy. Bomullstyget kan användas till skjortor, byxor, blusar och klänningar och det går att formsy till skräddade modeller, eller sy mer luftiga kläder som barnen kan röra sig obehindrat i. Även tyger i bomull passar utmärkt för tryck och det finns precis som med trikån ett enormt utbud av tuffa eller alldeles bedårande bomullstyger med barnmotiv.

Här hittar du tyger för barnkläder

Tyger till barnkläder finns på de flesta butiker som säljer tyger och sybehör. Men letar du specifikt efter många fina barntyger så är det ett hett tips att titta in på webbutiken rosahuset.com. De har enormt mycket fina barntyger från några av de bästa leverantörerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *