Tyger till myskläderna

Att gå från att sy kuddar och gardiner till att sy kläder är att höja nivån på sin sömnad. Plötsligt är det mer än raka sömmar i stabila vävda tyger, och istället har du att göra med tyger som drar sig, blixtlås och ärmhål. Men det finns en mellannivå som brukar funkar bra att börja med, nämligen myskläderna. Myskläder kräver oftast inte mer än att man kan sy i muddar. Och skulle det bli lite fel så gör det inte så mycket för det funkar ändå att ha på sig hemma i soffan. Samtidigt får man ändå en bra bild av hur klädesplagg är konstruerade. Här är tips på bra tyger till myskläderna. Alla tyger kan du hitta på rosahuset.com.

Velour

Velour är det ultimata mystyget. Det mjuka tyget med den korta luggen som var enormt populär på 70-talet är perfekt för myskläderna. Tyget är mjukt och skönt samtidigt som man får en lite lyxig sammetskänsla. Tyget har idag fått en renässans och finns i en mängd sköna färger, både murriga och pastelliga. De stretchiga egenskaperna gör att det passar utmärkt även till lite mer åtsittande kläder.

Jogging

Jogging är kanske det allra första av alla tyger du tänker på när det kommer till myskläder. Det är ett mjukt och skönt tyg som samtidigt har en viss stabilitet vilket gör det lätt att sy i. Joggingbyxor och luvtröjor är klassiska plagg som sys i dessa tyger. De finns både i härligt tjocka och lite tunnare varianter. Detta brukar finnas i en mängd olika enfärgade varianter, men också med härliga mönster.

Trikå

En t-shirt och ett par tights i ett mjukt trikåtyg är något av det skönaste man kan gå runt och skrota i hemma. Av trikåtyg kan man nästan få känslan av att man inte har några kläder på sig alls, så mjukt är det. Trikåtyget kan vara lite lurigare att få snyggt när man syr, men det är bra träning om man vill börja försöka sig på lite mer avancerad klädsömnad. Och som med allt annat så är det bara träning som gäller. Efter några tights och t-shirts så kanske det går som en dans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *